Technische informatie

Bent u op zoek naar technische informatie van de Ecosol Sun Tracker?

Dan geven we hier voor u de technische tekening met toelichting. De Ecosol Sun Tracker past zonder problemen op zowel een bitumen dak, staaldak als op een golfplatendak.

 

ecosol sun tracker technische tekening

De hoofdonderdelen zijn:

 • Koepel
 • Spiegel
 • Controller
 • Spiegelsteun
 • Verticale controllersteun
 • Frame met vlakke lens
 • Pyramidale lens

1. Koepel

De koepel is enkelwandig en gemaakt van sun-polycarbonaat. Er is een dubbelzijdige UV-coating, zodat het 100% UV bestendig is.

2. Spiegel

De spiegel kan 360 graden draaien binnen de koepel en is gemaakt van pré-geanodiseerd aluminium 1090 alloy – 99,85% puur volgens de specificatie UNI-EN 573-3.

3. Controllerecosol sun tracker controller

De controller unit is uitgerust met een GPS en GPRS systeem. De controller houdt de positie van de spiegel altijd loodrecht op het zonlicht, ongeacht het weertype en in elk seizoen. De controller wordt gevoed door een zonnecel.

4. Spiegelsteun

De spiegelsteun is gemaakt van pré-geanodiseerd aluminium 1090 alloy – 99,85% puur volgens de specificatie UNI-EN 573-3.

5. Verticale controllersteun

De verticale controllersteun is gemaakt van pré-geanodiseerd aluminium 1090 alloy – 99,85% puur volgens de specificatie UNI-EN 573-3.

6. Frame met vlakke lensichtkoepel ecosol sunt racker in werking

Ook het frame is gemaakt van pré-geanodiseerd aluminium 1090 alloy – 99,85% puur volgens de specificatie UNI-EN 573-3. Het frame is de lichtschacht tussen de vlakke lens en de pyramidale lens in en zorgt voor weerspiegeling van het zonlicht. De schacht heeft een isolerende werking omdat het enkel licht doorlaat en weerkaatst. Zo blijft de zonnewarmte buiten in de zomer en de kachelwarmte binnen in de winter. De vlakke lens verzorgt de diffusie van het zonlicht. De lens is gemaakt van polycarbonaat, klasse 1 en zit boven in de lichtschacht.

7. Pyramidale lens

De pyramidale lens diffuseert het licht in de ruimte met een hoek van 65 graden. Ook deze lens is gemaakt van polycarbonaat, klasse 1.

De Ecosol Sun Tracker en inbraak veiligheid

In het ontwerp van de Sun Tracker is rekening gehouden met de inbraak gevoeligheid van lichtkoepels. De volgende maatregelen zijn getroffen om de Ecosol Sun Tracker inbraakvrij te maken:

 1. gemonteerd met anti-inbraakschroeven;
 2. de koepel gaat (na plaatsing) nooit meer open;
 3. het policarbonaat is krachtig en vrijwel onbreekbaar;
 4. dankzij de lenzen kan niemand van het dak naar binnen kijken.

Wilt u een bestekbeschrijving voor uw bouwplan?

Geen probleem, we voorzien u graag van de juiste tekst. Vraag bestekteksten aan